Premier League er navnet på en engelske eliteserien i fotball for menn. Det er det øverste nivået i det engelske ligasystemet og består av de tyve beste lagene i England. Klubbene som er medlem i EFL Championships kan spille i Premier League, og da sier de seg enig i et opp- og nedrykks-system.De tyve klubbene som spiller i Premier League er aksjonærer i aksjeselskapet Premier League. Sesongen startee i august hvert år, og avsluttes i mai det neste året. Det er totalt trettiåtte kamper for hvert lag hver sesong, nitten kamper hjemme, og nitten kamper på bortebane. Premier League er en av verdens beste ligaer.

De beste fotballagene

Premier League er kjent over hele verden som en av verdens desidert beste ligaer. Det vil si at det er her du får den beste fotballen fra de beste lagene og spillerne, inkludert flere av de mest interessante og populære kampene som for eksempel Manchester United mot Liverpool som følges av millioner hvert år.Dersom du vil være med å skape en helt fantastisk stemning på en Liverpool-kamp, bør du gå til innkjøp av den ikoniske røde hjemmedrakten. Det å kjøpe supporterutstyr bidrar til å skape samhold med andre supportere, og dere viser da tydelig hvilket lag dere heier på.

Oppstarten og vinnerne

Premier League ble offisielt grunnlagt i 1992. Dette var for å skille Football League First Divison med Football League slik at de lukrative TV-avtalene kunne bli tatt nytte av. Og det er i større eller mindre grad disse avtalene som har gjort at klubbene i Premier League har blitt såpass dominerende.Ofte har det vært de beste klubbene i Premier League som også har gjort det bra og vunnet Europacuper og Champions League, som da igjen blir et mål på de forskjellige nasjoners ligaer seg imellom. Store budsjetter har gitt de engelske klubbene tilgang til de beste spillerne og trenerne over hele verden.