Som et lite land med en liten befolkning tenker nok mange at det ikke finnes så mange moteikoner her til lands. Vi ser mye til utlandet når vi skal kle oss, men vi burde begynne å lete mer innenfor våre egne landegrenser. Det er mange nordmenn med et fantastisk klesskap, og som gjerne deler det med resten av befolkingen. Videre ønsker vi å introdusere deg til noen norske moteikoner med en stil og garderobe vi misunner stort.

Jenny Skavlan

Dette norske multitalentet er en kvinne med stil. Jenny Skavlan er ikke bare kjent for å kle seg godt, men også for å promotere gjenvinning og grønne klær som er snille mot miljøet. Er du interessert i å ikke bare kle deg bra, men også lage dine egne klær har Skavlan gitt ut en bok om akkurat dette temaet.

Stian Blipp

Antrekkene til Stian Blipp er ofte fargerike, fulle av mønstre, lekne og inkluderer tilbehør som klokker og mindre smykker. Blipp er vel en av de best kledde mennene i Norge. og viser oss alle at dress og slips ikke nødvendigvis er reservert kun til de fine anledningene.

Kristian Aadnevik

Et par designere er nødt til å bli inkludert i denne listen. Norge har få store og internasjonale designere, men vi har et par mindre designere med flotte klær. Denne kategorien inkluderer Kristian Aadnevik. Denne designeren basert i London har designet luksuriøse klær for kvinner helt siden sommersesongen 2011. Klærne er intime og feminine, og bygger rundt den kvinnelige formen.

Fam Irvoll

Fam Irvoll er kanskje en av Norges mest profilerte designere. Dette moteikonet kan ofte sammenlignes med internasjonale Jeremy Scott som også designer lekne klær i spreke farger. Kolleksjonene til Irvoll klarer alltid å både overraske og imponere oss!